נשים

האם מותר לבנות ללבוש מכנסי פיג’מה בבית?

  • ט' חשון התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,

האם מותר ללבוש מכנסי פיג'מה בבית כשרק בנות רואות אותי כך? והאם מותר לאחי שהוא מעל גיל בר מצווה לראות אותי כך?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר ללבוש מכנסי פיג'מה שמיוחד לנשים, ואין בזה משום איסור "לא יהיה כלי גבר על אשה", כיוון שניכר שהוא עשוי עבור נשים. ואין בעיה שבנות יראו אותך במכנסיים אלו.

אולם אין ראוי שבנים במשפחתך יראו אותך כך משום חוסר צניעות, אלא אם כן תלבשי חלוק מעל זה. וכל שכן שאין להסתובב כך כאשר אנשים זרים נמצאים בבית.

מקורות: יעויין בספר עוז והדר לבושה (עמודים 340-341).

בברכה,

הלל מאירס