שבת

מותר לנשים לאכול ולשתות לפני הבדלה?

  • ז' חשון התשפ"א

שאלה

שאלה אחרונה להיום בלי נדר, האם גם לנשים אסור לאכול ולשתות לפני הבדלה? תודה רבה על כל התשובות

תשובה

שלום רב,

גם לנשים אסור לאכול ולשתות לפני הבדלה (שו"ת אמרי דוד סימן כב, ושו"ת משנה הלכות חלק ו' סימן סב, וזה שלא כדעת העזר מקודש אבן העזר סימן סב סעיף ח), ורק מים מותר להן לשתות לפני הבדלה, וזה נכון גם לגברים (שלחן ערוך סימן רצט סעיף א).

נשמח לענות על כל שאלה בלי נדר.

בברכה,

הלל מאירס