האם אפשר לשלם חוב לאברך מכספי כפרות?

  • ל' תשרי התשפ"א

שאלה

יש לי חוב לאברך שלמד עם בני שיעור פרטי בגמרא, רציתי לדעת אם יש אפשרות לשלם לו חלק מהתשלום בכסף של הכפרות שעשינו השנה.

כמו"כ, שאלה שניה- שמעתי בתוכנית רדיו (לא בטוח שזה היה רב או מישהו תורני, הערוץ היה חילוני) אחד שהמליץ לעשות טיהור לבית ע"י הדלקת נרות קטנים שדולקים כ4 שעות, כל יום נר אחד במשך 28 יום, ולשמור את הפחונים הקטנים של הנר שנגמר ובתום ה-28 יום יש לקווץ את כל הפחונים ביחד ולטמון את זה עמוק באדמה. וזה אמור לטהר את הבית ולהביא שלום ורוגע בבית.
יש על מה לסמוך???

תודה!!

תשובה

שלום רב,

1. אין לשלם את החוב בכספי הכפרות.

2. לא ידוע על דבר כזה. הכי מומלץ ללמוד תורה בבית כל יום (לדוגמא שתי הלכות וכמה פרקי תהילים), וזה יביא לטיהור הבית, לשלום ושלווה, השקט ובטחה, כי התורה כוללת כל הטובות שבעולם.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס