חגים ומועדי השנה

האם איסור גילוח בחול המועד תקף בימינו?

  • י"ט תשרי התשפ"א

שאלה

האם האיסור לגילוח בחול המועד תקף גם בימינו? האם רק לאשכנזים או לכולם? האם ניתן להקל, הדבר גורם מעבר לזה שלא נראים טוב גם לגירוד וחוסר נעימות במיוחד בחג, כך שהאיסור לא מובן. אודה לתשובה בהקדם.

תשובה

מועדים לשמחה,

איסור גילוח בחול המועד תקף גם בימינו, וגם לספרדים, ואפילו אם גילח הזקן מערב יום טוב, אסור להתגלח שוב בחול המועד, ואפילו דרכו להתגלח כל יומיים או שלושה ימים.

מקורות: ראה שלחן ערוך (סימן תקלא סעיף ב), וחזון עובדיה יום טוב (עמודים קצ-קצב).

בברכה,

הלל מאירס