חברה והשקפה

איך מתייחסים לחילוני שחוטא לא במודע?

  • י"ג תשרי התשפ"א

שאלה

שלום, בתור מישהי חילונית, מתחזקת, אני עושה מן הסתם הרבה טעויות בדרך שקשה לזכור אותם ולהתרגל כ״כ מהר, שלא נדבר על דברים שאני חוטא בהם לא במודע בשל חוסר מודעותי אליהם..

כמו לשכוח לברך על אוכל או להיכנס לשירותים עם תיק שיש בו תהילים בטעות..

האם כועסים עלי על כל זה למעלה? האם מתחשבים איתי על כל פאשלה שעשיתי? זוכרים לי עבירות לפני שהתבגרתי מספיק להיפתח לזה ולהבין את חומרת המצב? בכל זה אם הבן אדם ״טירון״ בעולם הזה, איך מתייחסים לעובדה שהוא עושה דברים כמו שטירון היה מסוגל לעשות אותם?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית לכך שהתחזקת ואת מנסה לשמור מצוות ולהתקדם. אין ספק שאת עושה נחת רוח גדולה בשמים על ההתחזקות שלך ובוודאי שהכשלונות אינם מעיבים על ההצלחות שלך. בורא עולם ברא אותנו ויודע שאנו בני אדם ולא מלאכים ולא מצפה מאיתנו להיות חסינים מטעויות, ובוודאי לא מצפים ממך שביום אחד תדעי את כל התורה כולה ותתרגלי לשמור את כל המצוות תוך יום אחד.  העיקר שאת מנסה להתקרב לבורא עולם ולשמור מצוותיו ובזה את זוכה לעשות נחת רוח לבורא עולם ולהביא שפע לעצמך ולכל העולם.

המשיכי להתחזק ולהתעלות ותשמחי את בורא עולם. אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.