משמעות השם "גאיה"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב... אקדים ואומר כי אני חושב שזכינו שיש אתר כמו הידברות, תודה על העמל ועל כל אשר הינכם עושים כדי שאנחנו נוכל להנות ולהחכים מהתורה הקדושה שלנו... בשבוע שעבר נולדה לבת דודה שלי ילדה, ועשו לה זבד הבת בשבת, וקראו לה "גאיה" שם אשר לפי מבדק קטן נוכחתי לדעת שהוא לא מומלץ בכלל, תוכל בבקשה למסור לי פרטים, ואת המלצתך ועוד משו, אחת אחרת מהמשפחה קבלה המלצה להוסיף שם כדי שיישתנה לה המזל או מה שלא יהיה... שמה רחלי, והטענה ששמעתי מפיהן הייתה שהיא סובלת הרבה ומשווים את זה לסבל שרחל אימנו סבלה. הועלתה הצעה לקרוא לה בשם הקשור לאדר, לפורים, והאחד הוא "הדר" והשני הוא "הדס" (כמו הדסה של אסתר המלכה) מה אתה חושב שיש לעשות בנידון האם יש אפשרות לשיחה עם הרב בכל אופן, תודה רבה לך... תודה על הזמן שהקדשת בעבורי...

תשובה

שלום וברכה

אני לא ממליץ על יעוץ שינוי שם לאחר מעשה למשפחה קרובה המקבלת את החלטותיה לבד, גאיה יכולה להצליח כשהיא תשכיל להפעיל את האותיות בשם שלה לכיוון הנכון. לגבי סבלה של רחלי יש משהו בזה, ואם ממליצים לה להוסיף שם, כדאי שהיא תעשה כך, כדאי שבשם הנוסף יהיה גם האות ה`.

אגב, אני מכיר כמה `רחל` שגדלו והצליחו וגם עשו פרי.

בהצלחה - מנשה ישראל