חגים ומועדי השנה

האם אפשר לקנות בגדים בחול המועד?

  • י"ב תשרי התשפ"א

שאלה

האם אפשר בחול המועד לקנות בגדים וכדומה מחנויות שעובדות? תודה לכם!!

תשובה

שלום רב,

1. מותר לקנות בגדים חדשים בחול המועד - לצורך המועד (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן תקלד סעיף ג, וסימן תקלט סעיף יא).

ומכל מקום יש להשתדל לקנות לפני החג בגדים שלא ניכר שהם לצורך המועד (שמירת שבת כהלכתה חלק ב' פרק סז סעיף כו).

2. אע"פ שאין לקנות בגדים בחול המועד שלא לצורך המועד, מכל מקום אם מוכרים את הבגדים בזול ויש צד שלא ימצא כל כך בזול אחרי חול המועד - מותר (הגר"מ פיינשטיין זצ"ל, הובא בספר הזכרון מבקשי תורה חלק ב' סימן קד סעיף לח).

בברכה,

הלל מאירס