נשים

האם רווקות צריכות להדליק נרות שבת?

  • י"ב תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
בהדלקת נרות שבת גם הרווקות של הבית צריכות להדליק כל אחת נר או שמברכים עם האמא? או שרק האמא מברכת?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בנות רווקות הסמוכות על שלחן הוריהן לא צריכות להדליק נרות שבת. ואם יש ברצונן להדליק נרות שבת, אסור להן לברך על ההדלקה, אלא ישמעו את הברכה מפי האם ויענו אמן, ואז ידליקו את הנרות בלא ברכה.

מקורות: שו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן לב) וספר חזון עובדיה שבת חלק א' (עמודים קצד-רב).

בברכה,

הלל מאירס