האם לאדם שעוסק ברוחניות יש סיפוק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. בהרצאה של הרב זמיר,על סוד האושר, הוא מסביר שאדם שיש לו שאיפות גשמיות, הוא תמיד ירגיש תחושת ריקנות, כי הם לא יספקו אותו באמת. ולכן הוא אומר,שאדם צריך לעסוק ברוח,שזה ימלא אותו. והשאלה שלי היא,והרי גם אדם שלומד תורה,תמיד הא רוצה ללמוד עוד ועוד,ואם כן גם לו יהיה תחושת ריקנות תמידית אם כן איפה כאן האושר

תשובה

שלום וברכה

האדם הלומד למרות חפצו וחשקו העז לרצות עוד ועוד, הוא מאושר מה שכבר למד והספיק. והדברים בדוקים אצל כל לומדי התורה, ושומרי המצות.

בברכה - בנימין שמואלי