חגים ומועדי השנה

כספי הכפרות

  • ט' תשרי התשפ"א

שאלה

אימי אומרת שאת כספי הכפרות צריכים לתרום פיזית זאת אומרת אם השתמשתי במטבעות מסוימים צריכים לתרום את אותם המטבעות לקופת הצדקה ואסור להשתמש בהם למטרה אחרת. אני קוראת במקומות מסוימים לתרום את כספי הכפרות דרך הטלפון. איך באמת צריך לנהוג?
תודה וצום קל וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום רב,

לא חייבים לתרום את אותם מטבעות שהשתמשו בהם למנהג כפרות, אלא אפשר גם לתרום מטבעות אחרים במקומם, או לתרום את אותו סכום דרך כרטיס אשראי.

שנה טובה ומבורכת,

הלל מאירס