שו"ת צום גדליה

האם בחורה עובדת במשרה מלאה צריכה לצום צום גדליה

  • ג' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום רב,
במשך כל שנות חיי מאז הבת מצווה הקפדתי לצום את כל הצומות תענית אסתר, צום גדליה, יז בתמוז 10 בטבת,
כיום אני עובדת במשרה מלאה מחוץ לעיר, יוצאת ב7 וחוזרת ב7.
אני לא רוצה לשבור את ההרגל, אך מצד שני אני מרגישה קושי לצום.
האם אני צריכה לצום?
תודה רבה
בינה

תשובה

שלום וברכה

קושי בצום אינו פוטר את הצום כמובן. הצום אמור להיות קצת קשה וזה לא סיבה להימנע מהצום. אם לא תרגישי טוב ויהיה לך קושי לתפקד יותר מאשר בצום רגיל יש מקום להתיר לשבור את הצום.

בהצלחה רבה,