חגים ומועדי השנה

נר הבדלה ביום טוב שחל במוצאי שבת

  • ב' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום וכתיבה וחתימה טובה,

במוצ"ש ערב יום ב' דראש השנה, עשינו בקידוש הבדלה וברכת מאורי האש על הנר כנהוג.

אך בלי משים עשיתי את הברכה על הנר שהדלקנו מערב שבת לצורך הדלקה מאש לאש.

הבנתי שעשיתי טעות ולא מברכים על נר כזה ברכת בורא מאורי האש.

האם עליי לחזור ולברך על נר אחר, או שמא יצאתי ידי חובה?

תודה רבה רבה!!

תשובה

שלום רב,

אכן לא היה לך לברך על הנר שהדלקתם בערב שבת לצורך העברת אש, כיוון שאינו עשוי להאיר (ראה שלחן ערוך סימן חצר סעיפים ט-יב).

ומכל מקום יצאת ידי חובת מצוות הבדלה, כי הברכה על הנר אינה מעכבת (ראה שם סעיף א). ועכשיו אין לברך על הנר, כי זמנה רק במוצאי שבת (שם סימן רצט סעיף ו).

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס