חברה והשקפה

מדוע חרדים צריכים "שינוי" לקראת ר"ה?

  • כ"ו אלול התש"פ

שאלה

שלום הרב,
אני חרדייה ושומעת הרצאות לקראת ר"ה על כמה צריך שינוי , וכמה אנחנו באים בלי כלום לקראת הדין, ועם מה נוכל להצטדק....
ובאמת, לא שאני חושבת שאני מושלמת, ותמיד יש לאן לשאוף ליותר, אבל מכאן ועד שינוי מהותי בהשקפה, ובמעשים? , הרי אני מקיימת יום יום אלפי מצוות אם לא יותר...., אז איך זה שאני אמורה לבוא לר"ה בהרגשה של: לא עשיתי כלום השנה, והשחתתי את הכלים שניתנו לי, ח"ו..( לפי מה שהבנתי מההרצאות...)
כמה המרחק בין מה שאני עושה, לבין- מה שה’ רוצה שאני יעשה?
וגם איך גדולי עולם ורבנים חשובים שבודאי מודעים לכך שהם יראי שמיים - הצליחו להגיע ליום הדין עם תחושה של- אשמנו ,בגדנו?
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב במתן התשובה. עקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה. בכל זאת חשוב לכתוב את הדברים הבאים כי הם חלק מההתחזקות הכללית.

אמת שאנשים כמותך אינם צריכים לעשות שינוי מהותי אלא להתקדם עוד בעבודת ה'. כל אחד לפי מדרגתו יודע איך הוא צריך להתקדם ומה הוא צריך להתחזק ולפעמים גם לשנות כמו למשל אלו שמזלזלים בכוונה בתפילה צריכים לעשות שינוי מהותי אבל גם מי שמנסה להקפיד צריך להתחזק יותר וכך בכל שאר הדברים.

בהצלחה רבה,