חגים ומועדי השנה

מותר ביום טוב להדליק גפרור מאש דולקת ולהדליק נר של הבדלה?

  • י"ח אלול התש"פ

שאלה

שלום הרב,
באיזה אופן מדליקים נר של הבדלה במוצאי שבת? האם מותר להדליק גפרור מאש דולקת ולהדליק נר של הבדלה? או שמא צריך לקרב נר של הבדלה לנר דולק?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם אפשר יש לקרב את נר ההבדלה לנר הדולק, ולא להדליק על ידי גפרור, כדי למנוע הבערה שלא לצורך.

מקורות: ראה להגר"מ שטרן זצ"ל בשו"ת באר משה חלק ח' (סימן קעט) דכל דאפשר להדליק ישר מהנר יום טוב אסור להשתמש באמצעי היינו גפרור (מעטש) דהוה הבערה שלא לצורך ואסור בהחלט. ע"ש. וכן הביא הגר"י וייס זצ"ל בשו"ת מנחת יצחק חלק ה' (סימן טז אות ב) ששמע כמה פעמים מחותנו הראשון הרב הגאון מוהר"פ צימעטבוים ז"ל הי"ד שהגאון הקדוש בעל דברי יחזקאל משינאווא ז"ל היה נזהר להדליק הפייפ או הסיגאר ישירות מנר דלוק ולא באמצעות קיסם כדי שלא לעשות הבערה שלא לצורך. ע"ש.

כתיבה וחתימה טובה,

הלל מאירס