חבישת פאה נוכרית לאישה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נשואה 5 שנים וחובשת כיסוי ראש אנו גרים במקום אשכנזי ורוב הנשים חובשות פאה, תמיד רציתי גם פאה אבל התגברתי על עצמי. אתמול בעלי התוודה לפני ואמר לי שהוא נמשך להביט בנשים שחובשות פאה אני מרגישה שבורה מהעניין שבעלי נמשך לנשים שיש להן דבר שלי אין ואני חושבת שאם אני יחבוש גם פאה הוא פחות ימשך לאחרות. (הוא לא מסכים בשום פנים ואופן לפאה אבל אני חושבת שבלי פאה עדיף להתגרש).

תשובה

שלום וברכה

לגבי המצב העכשוי אני ממליץ בכל לב, שתקני פאה נוכרית בעיצוב יפה מאוד, ותחבשי את זה רק בבית לעיני בעלך, דבר זה אינו אסור לספרדיות, ויש בכך רק התקשטות לכבוד הבעל, שזהו מעשה ראוי ומבורך מאוד, קל וחומר למצב שבעלך נמשך לזה. לכאורה, בפעולה הזאת תימצא הפיתרון לנסיון בעלך, אם זה לא יעזור נא להתייעץ שנית.

בהצלחה - מנשה ישראל