בית כנסת בבניין מגורים משותף - מותר / אסור?

  • ג' אלול התש"פ

שאלה

שבוע טוב וחודש טוב. יש בבניין שאנו גרים שכן שיש לו דירת גן, ומאז פרוץ נגיף הקורונה, ובתקופה שאסרו הרבנים להתפלל בציבור הן בבתי הכנסת והן בבתים והוציאו על זה דין תורה, השכן כן פתח מניינים כולל תקופת החגים, לא שאני נגד חלילה תפילות וקיום המצווה, אלא שהשכן והמתפללים מקיימים רעש של הטרדת הציבור וטורח ציבור, ישנה אוכלוסיה מבוגרת, ובנוסף ילדים קטנים שהנ"ל מפריע להם, אך הם חוששים לפנות אליו ע"מ לצמצם את הרעש, ואם כן שיתפללו בתוך ביתו ולא בגינה הנמצאת מתחת לבניין הדיירים. השאלה? האם ישנה הלכה ו/או בקשה שהשכן צריך לפנות לדיירים ולבקש לפתוח בגינת ביתו בית הכנסת? האם לפי חוק עזר עירוני מותר לשכן לקבל היתר לפתוח בית כנסת? קראתי כתבה על כך שאסור לו והוא צריך לבקש את רשות השכנים. האם תפילה שהיא בניגוד לדיירים מתקבלת בשמיים?

תשובה

שלום וברכה

יש להזמינו בדין תורה ולשמוע את שני הצדדים ולעשות כפי הוראת הדיינים או הרב שיהיה מוסכם על כל הצדדים

בברכת השלום,