מכירת כלי זין לעכו"ם

  • א' אלול התש"פ

שאלה

בבבלי (עבודה זרה טו' ב') נאמר על עכו"ם ש"אין מוכרין להם לא זיין ולא כלי זיין ואין משחיזין להן את הזיין ואין מוכרין להן לא סדן ולא קולרין ולא כבלים ולא שלשלאות של ברזל אחד עובד כוכבים ואחד כותי", ומבאר היורה דעה קנ"א: "אין מוכרים להם ולא לישראל החשוד למכור להם ולא לישראל לסטים דבר שיש בו נזק לרבים כגון דובים ואריות ולא שום כלי זיין ולא סדן ולא כבלים וקולרין ושלשלאות של ברזל ואפילו עשת של ברזל ולא משחיזים להם כלי זיין ולא בונים להם מקום שדנים בו בני אדם". האם נאסר עלינו למכור נשק לאומות העולם או להשחיז (קרי לתחזק) נשק שכזה? או למכור לגויים ציוד שיוכלו להשתמש בו לשים אנשים (ואף חו"ח יהודים) בבית הסוהר?

תשובה

שלום וברכה

אכן באופן עקרוני אסור למכור כלי זין לנכרים.

בזמנינו יש לדון לפי הנסיבות מתי מותר ומתי אסור למכור למדינות דמוקרטיות או ידידותיות אבל כרגע לדאבונינו המדינה לא מתנהלת על פי התורה. כאשר נזכה שהמדינה תתנהל על פי תורה נצטרך לבית דין להכריע בכל מקרה האם זה לטובת ישראל וכו'.