אמונה

המהות שלנו בעולם הזה ובעולם הבא

  • ל' אב התש"פ

שאלה

[20.8, 17:39] ליאור: שלום כבוד הרב
כמדומני התורה נוצרה 2000 שנים לפני בריאת העולם
מה שכתוב בה חקוק בסלע אין תוספות ואין גריעות
השאלה שלי אם הכל ידוע מראש מתחילת העולם ועד סופו מה התפקיד שלנו יכול לעשות הרי אנחנו כמו שחקנים במשחק שהתוצאות לא ישנו את מה שנכתב אז איפה אנחנו כן משפיעים לטובה בעולם הזה ולטובת העולם הבא ?
[20.8, 17:44] ליאור: לדוגמה משה רבנו עליו השלום חטא בחטא שהיכה בסלע, לכן לא נכנס לארץ ישראל ידוע לנו שאם היה נכנס היה גואל אותנו, מי שהכשיל אותו זה כל אותם אנשים שלחצו עליו והעליבו אותו ולכן הכה בסלע הרי הגיוני ואני מקווה שאני לא חוטא באומרי שמי שגרם להם לעשות כן זה הקדוש ברוך הוא ומכאן השאלה שלי

תשובה

שלום וברכה

טעות.

התורה נכתבה ביום האחרון לחיי משה רבינו, ז' אדר.

התורה נוצרה לפני בריאת העולם אולם לא היתה כתובה כפי שכתובה כיום. את ההסבר ראי https://www.hidabroot.org/question/27768

אשמח לסייע עוד.