הצורך בכשרות חלבית

  • כ"ז אב התש"פ

שאלה

היי אני חוזר בתשובה עולה לכיתה י.לאחרונה התחלתי להקפיד יותר על כשרות ולא לאכול במקום בלי תעודת כשרות ובנוסף לכך אני מעוניין להתחיל לברר אם המשגיח לפני .המשפחה שלי מתלוננת על כך שיש מקומות שהם"כשרים בלי תעודה" שבהם אני יכול לאכול כי הם רק חלביים וסוגרים בשבת.רציתי לשאול האם יש בעיה במקומות מסוג זה?ואם כן תוכל לפרט. תודה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית להתחזק ולהתעלות בגיל צעיר ולהיות מחובר לתורה ויראת שמים. בוודאי שאתה עושה נחת רוח גדולה במרומים ומשפיע על עם ישראל שמירה מעולה ושפע רב.

מקום חלבי שאין שם דברים מבושלים ואתה רואה שמוציאים את הדברים מאריזה נניח לחמניה וכדו' דברים מוכנים אין בעיה. אבל דברים אחרים שמכינים במקום אי אפשר לסמוך על הבעלים ואין לאכול ללא כשרות.

אם באמת הכל כשר וסגור בשבת למה הם לא לוקחים כשרות? הרי כשרות זה פרוטות? כנראה שיש שם בעיות כשרות שמונעים את הכשרות.

המשך בדרכך הטובה ותתעלה עוד ועוד במעלות היראה