קבלת מענק קורונה

  • כ"ו אב התש"פ

שאלה

שלום. אני מתנגד לחלוקת מענק קורונה לכלל האוכלוסייה. לדעתי יש צורך לתת למי שנצרך, ולא למשפחות שמצליחות לשרוד את המשבר, וב"ה לעת עתה אני ומשפחתי במצב סביר. עקב כך אמרתי לאשתי שאיני מתכווין לפנות לבטוח לאומי לצורך קבלת המענק. (המענק לאשתי ולילדים הועבר לחשבון הבנק באופו אוטומטי, מ"מ המוסד לבטוח לאומי אינו יודע מה חשבון הבנק שלי.)
אחר זמן, עלה בדעתי שאולי אפנה לקבל את המענק, ואתן את כולו לנזקקים שחיים בעוני כבד.
השאלה היא כזו:
1- מכיוון שאני מתנגד נחרצות למענק למשפחות ששורדות את המשבר, האם מותר לי לפנות לבטוח לאומי בעניין ?
2- האם מה שאמרתי לאשתי שאיני מתכוין לפנות, נחשב כמחילה, ולכן אסור לי לבקש דבר שמחלתי עליו ?
כאמור לעיל, לא אקח לעצמי שקל, והכל יעבור לעניים שנאנקים תחת תשלומי שכר דירה, ונמצאים בסכנה ממשית של פינוי מהדירה.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. לא נחשב למחילה.

אשריך שתתרום את הכסף לנזקקים.