האם יש איסור להלוות ביצים לשכנה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי על אמונה שאסור להלוות ביצים לשכנה ואם כבר עושים זאת חייבים להחזיר גיסתי נתנה ביצים לשכנתה מס פעמים וזו לא החזירה לה והיא ממש מודאגת מכך שאלתי היא האם יש לאמונה זו מקור ביהדות או שמא זו אמונה תפלה

תשובה

שלום וברכה

אמונה טפילה. כשמחזירים ביצים יש להקפיד להחזיר את הביצים באותו גודל ששאלו, ולא ביצים גדולות יותר, מכיון שיש בכך שאלה של ריבית. אפשר גם להחזיר ביצים גדולות יותר ולהתנות שהגודל יהיה מתנה.

בהצלחה - מנשה ישראל