נשים

לימוד לנשים

  • ט"ז אב התש"פ

שאלה

האם יש חובה וציווי לנשים לגבי ידיעת התורה דינים והלכות.
מפעם לפעם ובייחוד בתקופת הקורונה יש זמן פנוי שחוץ מספורט או אי אלו תחביבים אין מה לעשות, בשל כך אני משועממת ומבלה רבות מול המסך.
בעבר (לפני כשנה וחצי) חשבתי שגם בנות צריכות ללמוד, לכל הפחות דינים וידע בתנ"ך..
ואכן, למדתי רציני. (אפילו כמה דפי גמרא)
עם הזמן נכנסה בי ההבנה ותחושה מהסביבה (אני חרדית וגרה בעיר חרדית) שזה לא מתאים לבנות ומאז אני בסך הכל

תשובה

שלום וברכה

לימוד הלכות ומוסר חובה גמורה גם על נשים לדעת את אשר יעשו ולעורר לבם לאהבת ה' וליראתו. מבואר בהקדמה למשנה ברורה שאם האדם לא לומד הלכות שבת הוא בוודאי יכשל בחילול שבת דאורייתא ולכן אין כל ספק שהאשה חייבת ללמוד הלכות שבת והלכות ברכות וכל הלכה נוספת הנצרך לכך. אישה לא צריכה ללמוד פלפולים ולא גמרא אלא ללמוד תורה על מנת לעשות ולדעת את המעשה אשר יעשו.

המשיכי ללמוד הלכות אל תשיתי לבך למי שאומר לך אחרת.