ברכת הכהנים

  • ז' אב התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
1) האם חייב להיות עם שם המשפחה כהן מלידה כדי שלברך אנשים בברכת הכהנים ???
2) אם ליהודי שם המשפחה מלידה לא כהן ( לדוגמה הם היו חיים ברוסיה : כהנה/קוגן/כהנוביץ/כהנוב ) והם טוענים שהם כהנים. האם הוא חייב להחליף שם המשפחה לכהן כדי שלברך אנשים ???
3) ואיך בודקים שהוא באמת כהן אמיתי למרות ששם משפחה שלו לא כהן ( לדוגמה : כהנה/קוגן/כהנוביץ/כהנוב )
תודה מראש
בכבוד רב
דניאל

תשובה

שלום וברכה

1. לא חייב להיות משפחת כהן.

2. לא צריכיים לשנות.

3. בדרך כלל הם כהנים יש לברר במשרדי הרבנות.