חגים ומועדי השנה

הזמנת בגדים דרך האינטרנט בתשעת הימים

  • ז' אב התש"פ

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לשאול אם מותר לרכוש בגדים באתר בשבוע שחל בו אם הבגדים שאני מזמינה יגיעו אחרי ט' באב, כי יכול להיות שהמחירים יעלו או שהבגד שאני רוצה לרכוש יגמר?

אשמח לתשובה, תודה רבה

תשובה

שלום רב,

למרות שיש איסור לקנות בגדים בתשעת הימים אפילו אם בדעתך ללובשם אחרי תשעה באב (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף ז ומשנה ברורה ס"ק מט), מכל מקום אם הבגדים עומדים להתייקר - מותר (אור לציון חלק ג' עמוד רמב ד"ה ואולם), והוא הדין אם יש חשש שהמלאי ייגמר - אפשר להקל בזה.

בברכה,

הלל מאירס