חגים ומועדי השנה

כביסה בשבוע שחל בו תשעה באב

  • ה' אב התש"פ

שאלה

האם האיסור לכבס בשבוע שחל בו ט' באב הוא איסור גורף? אולי בכל זאת יש דברים שכן מותר לכבס?
השנה יש בשבוע שחל בו ט' באב חמישה ימים... זה המוןןןןןן זמן בלי לכבס (במיוחד כשיש ילדים קטנים). תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אין לכבס כלל בשבוע שחל בו תשעה באב (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף ג), ולמנהג האשכנזים האיסור מתחיל כבר מראש חודש אב (רמ"א שם).

וגם בגדי קטנים אין לכבס בשבוע שחל בו תשעה באב (שלחן ערוך שם סעיף יד ומשנה ברורה ס"ק פב).

אמנם בגדים שדרך התינוקות לטנף ממש מותר לכבס. ואפילו בגדים שאין דרכם לטנף נוהגים להקל לכבס (רמ"א שם). והיינו עד גיל שלש שנים (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד רכו). וטוב לכבסם בצינעא (משנה ברורה ס"ק פג וחזון עובדיה שם).

בברכה,

הלל מאירס