חברה והשקפה

האם לא נמות בימות המשיח?

  • ט"ו אייר התשפ"ב

שאלה

בימות המשיח אנשים לא ימותו כמו שהיה לפני החטא של אדם הראשון. וכתוב שה' יבטל את היצר הרע (שהוא גם מלאך המוות). אני שואל אם בנ"א יקפוץ ממטוס או כל דבר אחר שהוא עלול למות, הוא לא ימות? שהרי אין מלאך המוות?
ועוד שאלה בעניין, כולם יחיו לנצח - עד איזו רמה של זקנה אפשר להגיע? ואם נגיד שלא יהיה זקנות, אז מה המשמעות של לכבד את הזקנים האמור בתורה? הלא תורה נצחית היא, גם לימות המשיח?

תשובה

שלום וברכה

כאשר משיח יבוא ולא יהיה יצר הרע ולא מלאך המוות אך אחד לא יתאבד ולא יעשה שום דבר שיכול לגרום למוות.

אנשים ימשיכו להזדקן ולהיות מבוגרים יותר, ונצטרך לכבד אותם ללא קשר לכך שהם לא מתים יותר.