חגים ומועדי השנה

קניית מתנה לבית חדש בתשעת הימים

  • כ"ח תמוז התש"פ

שאלה

שלום רב,
חברה טובה ויקרה הזמינה אותי לביתה החדש בימי תשעת הימים. האם אוכל לרכוש לה מתנה ולתת לה אותה בימים אלה? חשוב לי שתהיה ברכה במתנתי וכמובן שלא אכשיל את חברתי, ולכן אשמח אם תאירו עיני בסוגיה זו.

תודות

תשובה

שלום רב,

אפשר לתת מתנה בתשעת הימים חוץ מיום תשעה באב. אלא שאם מדובר במתנה חשובה שמברכים עליה שהחיינו, טוב שלא תעשה בה שימוש עד אחרי תשעה באב.

מקורות: ההיתר לתת מתנה בתשעת הימים מפורש יוצא מדברי החות יאיר זצ"ל בספרו מקור חיים (סימן תקנב סעיף י) שכתב, מנהג פשוט שנוסעין מבית לבית בט' ימים ולקבל דורונות כנהוג ולעשות סעודת חינוך. וכן מוכח ממה שכתב המשנה ברורה (סימן תקנד ס"ק מא) שאסור לשלוח דורון לחברו בתשעה באב. ומשמע שבשאר ימים שלפני תשעה באב אין איסור. וע"ע מה שהביא בזה בספר נחמת ישראל (פרק ה).

ומש"כ שאם מדובר במתנה חשובה וכו' - הוא על פי מה שכתב השלחן ערוך (סימן תקנא סעיף יז).

בברכה,

הלל מאירס