חגים ומועדי השנה

הזמנת בגדים מהאינטרנט בבין המצרים

  • כ"ב תמוז התש"פ

שאלה

שלום,
האם מותר לערוך שינויים בבית בימי בין המצרים?
א. לרכוש תמונות או כלי נוי דוגמת עציצים וכלי הגשה (יקרים).
ב. להזמין מהאינטרנט בגדים, בגדי ים, משקפי שמש, איפור (מחירם המצטבר יקר).
ג. להוציא רובה בין המרצפות ולקרוא לבעל מקצוע לחדש אותה.
ד. לבצע תיקוני נגרות?
תודה מראש על תשובתכם.

תשובה

שלום רב,

א. מותר עד ראש חודש אב, אלא שאם מדובר בכלים יקרים שמברכים עליהם שהחיינו טוב להיזהר לא לחדש כבר מי"ז בתמוז (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף יז).

ולמנהג הספרדים שלא מברכים אף פעם שהחיינו על כלים חדשים (חזון עובדיה ברכות עמוד תב), בכל מקרה אפשר לחדש עד ראש חודש אב ללא חשש.

ב. מותר עד ראש חודש אב.

ג-ד. עד ראש חודש אב מותר ללא חשש.

בברכה,

הלל מאירס