מספר שאלות לכבוד הרב בנימין שמואלי

  • כ"א תמוז התש"פ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

בראש ובראשונה אני רוצה לציין ברשותך שאני מאוד מאוד נהנה לגלוש באתר שלכם שמתהדר בחיזוק הרבים ובתוכן הרב ששווה לכל נפש ולכל יהודי באשר הוא, ישר כוח!
אני שמח מאוד שיש באתר מדור רחב של שאלות ותשובות בנושאים שונים ואשמח מאוד לשאול כמה שאלות בעצמי:

1. אני גר צדק כבר מעל שנה שלמה אך עד היום אני לא יודע עקב תשובות שונות האם בברכות השחר עליי לברך "שלא עשני גוי", אשמח מאוד לשמוע סוף סוף האם עליי לברך את הברכה הזו או לדלג עליה.
2. בכל פעם שאני נפגש עם אמא שלי שהיא כלל לא יהודיה מותר לי לחבקה ולנשקה?
3. האם בתקופת הגזירה הקשה שאנחנו חווים עכשיו עם כל הקורונה שמסביבינו יש להימנע מנישוק מזוזות ושאר תשמישי קדושה בשל פיקוח נפש?
4. מותר לפתוח בשבת בקבוק משקה (כמו בירה למשל) עם פותחן בקבוקים?

בברכת תודה והערכה רבה מראש למענה על שאלותיי

אליהו

תשובה

שלום וברכה

1. אם קיבלת עליך מנהג בני אשכנז אתה יכול לברך. אם אתה נוהג כגר"ע יוסף אין לברך בשם ומלכות.

2. מותר ללא חשש.

3. אין בזה פיקוח נפש ואין באמת חשש אבל מאחר ואין זה חובה הרוצה לחשוש יחשוש.

4. בירה אין בעיה כלל. יש בקבוקים שכאשר פותחים את הפקק נפרד טבעת למטה ובזה יש מחלוקת ומעיקר הדין מותר.