חגים ומועדי השנה

קניית ציוד לבית הספר בשלושת השבועות

  • י"ז תמוז התש"פ

שאלה

שלום,
קראתי באינטרנט כמה איסורים שנהוגים בימי שלושת השבועות, אבל לא בטוחה שהבנתי נכון...
א. האם מותר לרכוש בימי שלושת השבועות אך לפני תשעת הימים ילקוטים וציוד לבית הספר לילדים או שיש עדיפות לדחות זאת עד לאחר תשעה באב?
ב. בגד ים חדש-מותר לרכוש? לא כל כך הבנתי מה הם סוגי הבגד שמרכים עליהם "שהחיינו"...
ג. הזמנת בגדים מהאינטרנט - מותר?
השאלה נוגעת לימים שבין י"ז לתמוז לא' באב והרכישות הנ"ל הן בגדר מותרות (יש לי בגדים אחרים ויש לי בגדי ים אחרים).
ד. האם מותר לערוך יום הולדת עם מוסיקה לילדה?
אודה לכם על תשובותיכם מאירות העיניים. אתם עושים מלאכת קודש ומנגישים את הדת לציבור.

תשובה

שלום רב,

א. מותר, ואין צורך לדחות. כי אמנם טוב להיזהר לא לחדש דברים שמברכים עליהם שהחיינו בבין המצרים (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף יז), אולם על ילקוטים וציוד לבית ספר לא מברכים שהחיינו, ולכן מותר לרכוש עד ראש חודש אב ללא חשש.

ב. עד ראש חודש אב מותר ללא חשש, כי לא מברכים שהחיינו על בגד ים, אלא רק על בגדים שגורמים לשמחת הלב, כמו חליפה או בגד יוקרתי וכו'.

ג. עד ראש חודש אב מותר, אפילו אם מדובר במותרות. אלא שאם יגיע אלייך בבין המצרים, טוב לא ללבוש אם הוא מסוג הבגדים שמברכים עליהם שהחיינו וכנ"ל.

ד. אם הילדה והמשתתפות מתחת גיל 6 מותר מוזיקה רגילה עם כלי נגינה. ואם הן מעל גיל 6 מותר רק מוזיקה ווקאלית - ראי https://www.hidabroot.org/question/282615

נשמח לענות על כל שאלה בלי נדר.

בברכה,

הלל מאירס