חגים ומועדי השנה

האם מותר לתת מתנה בשלושת השבועות?

  • י"ד תמוז התש"פ

שאלה

האם מותר לתת לחבר ספר מתנה ליום הולדת בשלושת השבועות?
והאם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אפשר לתת מתנה בשלושת השבועות חוץ מיום תשעה באב. ואין הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה.

מקורות: כן מבואר בדברי החות יאיר זצ"ל בספרו מקור חיים (סימן תקנב סעיף י) שכתב, מנהג פשוט שנוסעין מבית לבית בט' ימים ולקבל דורונות כנהוג ולעשות סעודת חינוך. וכן מוכח ממה שכתב המשנה ברורה (סימן תקנד ס"ק מא) שאסור לשלוח דורון לחברו בתשעה באב. ומשמע שבשאר ימים שלפני תשעה אב אין איסור. וע"ע מה שהביא בזה בספר נחמת ישראל (פרק ה).

בברכה,

הלל מאירס