שבת

האם מותר לשחות בבריכה בשבת?

  • י"א תמוז התש"פ

שאלה

האם מותר לשחות בבריכה בשבת? תודה רבה וכל טוב

תשובה

שלום רב,

אין להיכנס לבריכה בשבת.

מקורות: לפי המבואר במשנה ברורה (סימן שכו ס"ק כא) שמנהג האשכנזים שלא לרחוץ כלל בנהר או במקווה, שמצוי לבוא לידי סחיטת שיער, ועוד כמה טעמים. ע"ש. וכ"כ בשו"ת באר משה חלק ג' (סימן נו) ובספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק טז סעיף לט) שאסור לשחות בים ובבריכה בשבת.

וגם לספרדים יש לאסור בזה כמבואר בשו"ת ישכיל עבדי חלק ו' (סימן א). וכן הוא בילקוט יוסף (סימן שא עמוד יד) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, שגם לספרדים יש להורות הלכה למעשה שלא לרחוץ בבריכה בשבת. וכ"כ בשו"ת דברות אליהו חלק ז' (סימן יט).

שבת שלום,

הלל מאירס