חגים ומועדי השנה

האם מותר לנסוע לאומן לראש השנה?

  • י' תמוז התש"פ

שאלה

שלום וברכה,
שמעתי אנשים שטוענים שאומן ראש השנה זה עבודה זרה ח"ו האם נכון הדבר?

תשובה

שלום רב,

מותר לנסוע לאומן לראש השנה. רק צריך להיזהר כשמשתטח על ציונו של רבי נחמן מברסלב זצ"ל שלא לבקש ממנו ישועה. אלא יבקש מה' יתברך ישועה בזכותו, או יבקש ממנו שיתפלל לפני ה' יתברך שיהיה לו ישועה (ראה שו"ת יביע אומר חלק ד' חלק יורה דעה סימן לה אות ו, וחזון עובדיה ימים נוראים עמודים נב-נג).

אמנם יש לציין שהרב עובדיה יוסף זצ"ל התנגד לכך שאנשים נשואים יסעו לאומן לראש השנה, כי סבר שלא זו הדרך לעזוב את אשתו וילדיו בחג, ולכל זמן ועת.

בברכה,

הלל מאירס