האם מותר לערות מים חמים על גבי בורגול בשבת?

  • ח' תמוז התש"פ

שאלה

שלום ותודה
האם מותר לי לשים בורגול בקערה ולשפוך עליה מים מהמיחם בשבת ואם לא כיצד הדרך שיהיה מותר לי
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

עד כמה שידוע הבורגול עובר תהליך בישול במפעל, ואם כן יהיה מותר לערות עליו מים מהמיחם.

מקורות: על פי הנפסק בשלחן ערוך (סימן שיח סעיף ד) שדבר שנתבשל כבר והוא יבש מותר לשרותו בחמין בשבת. וכתב המשנה ברורה (ס"ק לג) שמותר לשרותו אפילו בכלי ראשון רותח. אבל לא יתנו לכלי ראשון שעומד על גבי האש. ע"ש. ואף על פי שעל ידי עירוי המים מכשיר את הבורגול לאכילה, אין לחוש, כי להלכה נוקטים שאין איסור מכה בפטיש באוכלין, ראה ביאור הלכה (סימן שיח סעיף ד, ד"ה והדחתן) ושו"ת יביע אומר חלק י"א (חלק אורח חיים סימן לג).

בברכה,

הלל מאירס