יונות

  • ח' תמוז התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב.
האם באמת אסור לסלק יונות עלפי יהדות .ובמדה שזה חמור מאוד מה תיקון.(בין חלון וסורגים יש לי רשת ושם היו יונות נטיליות ביצים..המקום מאוד צר בין רשת וברזל שסוגור את החלון ואחר כך היה להם קשה לצאת משם גם היה ריח נוראי בלתי נסבל.3פעמים סילקתי אותם עם הביצים ואחרכך שמתי סתימה שלא יכלו להכנס ובאמת לא באים כבר.)
במקרה שמעתי שיחה שאסור לסלק יוניות ונבהלתי מאוד.
תודה מראש וסליחה אם שאלתי אולי מצחיקה ולא היגיונית

תשובה

שלום וברכה

מותר לסלק יונים. יש מצוות שילוח הקן שלא לקחת את האם והבנים אלא לשלח את האם ואת הבנים לקחת לנו.  לאחר השילוח של האם יכולזים להרים את הביצים ולאחר מכן לזרקם או לאכול. במקום כמו שלך שזה שטח שלך לא היית חייבת במצוה זו ולכן היה מותר לך לזרוק את היונה עם הביצים