שבת

האם מותר לאכול לחם לאחר חצות ביום שישי?

  • ד' תמוז התש"פ

שאלה

בבקשה עוד אחת קטנטנה:
האם ניתן להתיר לאכול לחם לאחר חצות ביום בימי ששי (כעת הדבר די נצרך, כשהשבתות נכנסות מאוחר)?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

ארוחה רגילה עם לחם שאת רגילה לאכול בימות החול - מעיקר הדין מותר לאכול במשך כל היום, אבל מצווה להימנע ברבע האחרון של היום (בערך שלוש שעות לפני השקיעה), כדי שלא יפגע בתיאבון של סעודת שבת. ובימות החורף בזמן שהימים קצרים מאוד, מצווה להימנע גם קודם הזמן הנ"ל, כל שיש לשער שזה יפגע בתיאבון של סעודת שבת.

מקורות: שלחן ערוך (סימן רמט סעיף ב) ומשנה ברורה (ס"ק יז).

שבת שלום,

הלל מאירס