התבודדות, מהותה ומקורה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהי בדיוק התבודדות איך עושים את זה כמו שצריך ומה המקור

תשובה

שלום וברכה

ההתבודדות הוא זמן שבו האדם מתבודד עם קונו, ביחידות וחושב הוא איך להטיב את דרכיו, ולרצות את קונו. ואעתיק את מה שכתב בספר קב הישר פרק א` עצה היעוצה לכל מי אשר בשם ישראל יכונה, להכניע לבבו הקשה, ויקח פנאי לעצמו להתבודד במקום מוצנע שתפול עליו הכנעה גדולה, ואימת הקב"ה, ויחשוב בימיו ושנותיו אשר כבר עברו וחלפו והיו כלא היו, וכל יום זמנו מתקצר ומתקרב אל יום הפקודה, שהוא יום המות, אשר מי יודע אותו, כי הוא שט ובא פתע פתאום, והשלוחי בית דין של מעלה אצים וממהרים להביאו, ליתן דין וחשבון על כל דבור, ומעשה, ומחשבה, בלתי וויתור מאומה. ווי לנו מיום הדין, ווי לנו מיום התוכחה.

וכל לב יודע מרת נפשו, מה שמרד בהקב"ה, הכעיס לפניו בילדותו ובזקנותו, במקום גלוי ובמקום נסתר, כי לפני הקדוש ברוך הוא הכל גלוי וידוע. ובשעת הדין כלם עומדים ומעידים בפניו, באיזה יום ובאיזה שעה נעשית הרעה, ובאיזה מקום.

בברכה - בנימין שמואלי