חברה והשקפה

מה העניין להישאר "לוחם" כל החיים?

  • ג' תמוז התש"פ

שאלה

באחד ההרצאות של הרב יגאל כהן הוא דיבר על ההתמודדויות שעבר בחייו ושעובר כיום.
הוא נתן דוגמה של הפרעות קשב וריכוז שמתמודד איתן וזה מלווה אותו לכל מקום ובכל זמן בכל צעד בחייו. ושהוא נלחם בזה יום יום.
הוא אמר שאלוקים נתן לו את זה כי הוא רוצה שיהיה לוחם. ושישאר לוחם.
השאלה שלי היא מה העניין בזה?
חוץ מזה שאותי אישית זה לא עודד ולא סיפק.
למה שאלוקים ירצה בכך?
האם אלוקים מעוניין שנסבול כל החיים ונהיה במאבק תמידי יום יום??
אף אחד לא ייתן לנו "מדליה" על כמות ועוצמת הסבל שלנו. ובינינו, גם אם כן. בסופו של יום זה סבל אך ורק שלנו. נקום איתו בבוקר ונישן איתו בלילה.
אז מה הטעם והעניין בזה?

תשובה

שלום וברכה

מצטער על הזמן הארוך שלא נענית, עקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך עד הנה.

אכתוב בקצרה ואם יהיה צורך אאריך יותר.

העולם הזה הוא עולם העשיה. אם ננסה להמשיל את זה הרי זה משול ללאדם שקם בבוקר והולך לסחור בשוק שבכל רגע ורגע שהוא מובטל ולא מוצא מה לסחור בו הוא מפסיד הזדמנות להרוויח עוד עוד. הוא מגיע לשוק על מנת לעשות ולעשות עוד ועוד בכל רגע. הקב"ה נתן לנו את החיים בשביל להרוויח ולהרוויח ככל האפשר וכאשר האדם במנוחה ולא לוחם הוא אינו זוכה לעבוד את ה' וחבל על הזמן היקר שאפשר לעשות עוד ועוד.

אין זה סבל אלא עבודה וריווח עצום. אדם שלא מספיק בוטחים בו נותנים לו עבודה קלה אדם שסומכים עליו יותר נותנים לו יותר עבודה וכך הלאה על זה הדרך.

אקווה שהדברים ברורים. אשמח לסיע עוד ככל הצורך.