נשים

האם מותר לרווקה לשים טבעת על האצבע?

  • י"ט סיון התש"פ

שאלה

אני רווקה ויצא לי לעבוד עם איזו אישה אחת ששמה לב שאני שמה את הטבעת על האצבע (האצבע שליד האגודל) ואמרה לי שכלתה היתה אצל הרב עובדיה (כשהיתה רווקה) והוא אמר לה שלא לשים את הטבעת על האצבע...
זה נשמע לי ממש מוזר:
1. הרב עובדיה יגיד לאישה לעשות כך????
2. האם זה באמת נכון דווקא לא לשים את הטבעת על האצבע?
3. אם כל סיפור שמישהי מספרת לי שהרב אמר לה כך וכך... האם זה נכון גם לגבי? ועד כמה אני צריכה להאמין?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין שום איסור על רווקה לענוד טבעת על אף אחת מאצבעותיה. יתכן שהרב עובדיה יוסף זצ"ל אמר כן דרך עצה טובה כדי שלא יחשבו שהיא נשואה או גרושה, ועלול הדבר לעכב את שידוכה. אבל כאמור אין שום איסור בדבר.

וכן נשאל הרב חיים קניבסקי שליט"א (מנחה לחיים סימן טו אות קצ) האם מותר לנערה רווקה ללכת עם טבעת באצבעה, במקום בו שמין הנשים הנשואות את טבעת הנישואין. כי על ידי כך נראית כנשואה ועלול הדבר לעכב את שידוכה, והשיב: כמדומה שאין מקפידין.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס