זוגיות

שידוכים ומצב בריאותי

  • ט"ו סיון התש"פ

שאלה

כבוד הרב שלום,

שמי תמי ,בת 28 רווקה ובעלת מום חיצוני כתוצאה מתאונה בילדות-(לקות שמיעה ועיוות קל בפנים -פציאליס) מתפקדת כרגיל לכל דבר ועניין.
כחלק מהדרך במציאת זוגיות אני רשומה לאתרים דתיים ובנוסף מנסה את מזלי אצל שדכניות.
כשהתבקשתי לכתוב על עצמי בכרטיס הייתי גלויה ורשמתי את העניין -זה היה נראה לי הדבר הנכון והראוי -מיותר לציין שמצבי הבריאותי מרתיע מאחורי המילים במיוחד לאור העובדה שהתיאור של "עיוות קל "לוקה בערפל ולכתחילה אנשים מעדיפים לא להכניס ראש "למיטה חולה".
לאחרונה מישהי אמרה לי להשמיט את הפרטים הללו עד להעמקת הבירור -ורק במידה ותהיה התעניינות לומר לבחור לפני הדייט אודות מצבי-כיוון שזה נשמע הרבה יותר "כבד" ממה שזה במציאות וזה פוגע בהצעות.
לי זה מרגיש גניבת דעת וכשם שלא הייתי רוצה להיתקל במצב הזה בעצמי כך אני נוהגת-הייתי רוצה לדעת מה נכון לעשות במקרה זה.

תודה על הזמן והמענה,תמי

תשובה

שלום וברכה

אציע שתכתבי שיש בעיה חיצונית קלה או רפואית קלה. כך לא תהיה רתיעעה מראש ולא תהיה בעיה של שקר וגניבת דעת.