האם להתחתן עם אתאיסט?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי אלינור, נולדתי ב 8.7.1986. אני והחבר שלי ביחד כבר יותר משנתיים וחצי, ויש ביננו אהבה גדולה. הוא בעל מידות טובות, מתייחס אליי נהדר ואני מאושרת איתו. חוץ מאשר יראת שמים. הוא מגדיר עצמו אתאיסט ולא מאמין ברוחניות כלל. אני מאוד מתקרבת ליהדות בזמן האחרון ורואה הרבה טוב בעניין. כיצד עליי להתנהג עם החבר שלי שעמו אני רוצה להתחתן, איך אוכל לגרום לו להתקרב ואפילו במיקצת לרוח היהודית, ובכלל, האם עליי להתחתן איתו במצב כזה

תשובה

שלום וברכה

במצב הזה אין לך להתחתן עימו, הדבר יוביל חיכוכים אין סוף, ואתתאבדי את כל עולמך האמיתי - היהדות. אך נסי לשכנעו לבוא לסמינר ולבדוק איתך יחד את הדברים, ויכולה את להבטיח לו שאם היהדות לא תוכח בצורה נחרצת, את עוזבת את הענין, ואין לך מה לחשוש האמת תתגלה לו בעזרת ה`. אם תרצי הכונה לסמינר, או לכל ענין אחר אני כאן לשירותך.

בבהצלחה רבה - בנימין שמואלי