חגים ומועדי השנה

האם יש חיוב לברך מאה ברכות ביום כיפור?

  • ב' סיון התש"פ

שאלה

שלום הרב, ברצוני לשאול האם יש חיוב לברך 100 ברכות גם ביום כיפור שהרי ביום כיפור גם אין ברכות הנהנין וגם אין 19 ברכות בתפילת העמידה וסה"כ מגיעים ל-70 ברכות ויוצא שצריך לברך לפחות 25 פעמים על בשמים ועוד 5 פעמים אשר יצר, לכן האם יש חובה גם ביום כיפור? תודה

תשובה

שלום רב,

גם ביום כיפור יש חיוב לברך מאה ברכות, ואפשר להשלימן על ידי ברכת בשמים ואשר יצר כפי שהזכרת, וכן על ידי שיכוון לשמוע את הברכות בחזרת הש"ץ וברכות התורה (של העולים לתורה) והמפטיר, ויענה אמן.

מקורות: ראה משנה ברורה (סימן מו ס"ק יד).

בברכה,

הלל מאירס