האם יש נבואה שהיהודים יסבלו מהאיסלאם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היכן כתוב במקורות היהודים שלקראת הסוף, לקראת ביאת המשיח העם היהודי יסבול האיסלאם ולא מהנצרות

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

פרקי דרבי אליעזר (היגר) - "חורב" פרק כט: ר' ישמעאל אומ' חמשה עשר דברים עתידין בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים, ואלו הן, ימודו הארץ בחבלים, ויעשו בית הקברות למרבץ צאן אשפתות ומדדו בהן ומהן על ראשי ההרים וירבה השקר ויגנז האמת וירחק חק מישראל ותרבה עונות בישראל שני תולעת כצמר ויקמל הנייר והקולמוס ויפסל סלע מלכות, ויבנו ההרים הערים החרבות ויפנו הדרכים ויטעו גנות ופרדסים ויגדרו פרוצות חומות בית המקדש ויבנו בניין בהיכל ושני אחים יעמדו אליהם נשיאים בגופן ובימיהן יעמד צמח בן דוד, שנ' ביומיהון דמלכא אינון,
ועוד היה ר' ישמעאל אומ' שלשה מלחמות של מהומה עתידין בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים, שנ' כי מפני חרבות נדדו, ואין חרבות אלא מלחמות, אחת ביער בערב מפני חרב נטושה, ואחת בים מפני קשת דרוכה ואחת בכרך גדול... שהוא כבד משניהם, שנ' כי מפני כובד מלחמה ומשם בן דוד יצמח ויראה באבדן של אלו ואלו ומשם יבא לארץ ישראל שנ' מי זה בא מאדום.

פרק לא: ולמה נקרא שמו ישמעאל שעתיד לשמוע הב"ה /הקדוש ברוך הוא/ באנקת העם ממה שעתידין בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים לפיכך נקרא שמו ישמעאל וכו'. ע"כ. ויש גם מקורות נוספים.

ברכה והצלחה;

יעקב משה