קבלה מול הלכה, כיצד לנהוג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לא נוהגת לחיות עפ"י הקבלה כמובן שהכל אמת אבל אינני יודעת איך להכריע לדוגמה:שמעתי רב שאמר שאסור ללמוד תורה שבכתב בלילה עד כה כל חיי כשהיו לי מבחנים וכו` כן למדתי בשעות מאוחרות.זוהי רק דוגמה אחת מיני רבות . הייתי רוצה לשמוע מה הרב אומר.תודה רבה והמשיכו בעבודת הקודש העצומה הזו.

תשובה

שלום וברכה

לימוד תורה שבכתב אם המפרשים אינה אסורה בלילה אף לדברי הקבלה, והדבר אינו אמור אלא ללימוד תורה שבכתב סתם, או אמירת תהילים, שיש להימנע מלומר עד צחות הלילה. עניני הקבלה המוזכרים בפוסקים יש אכן לנהוג בהם, להבדיל מהרבה דברי קבלה שנאמרו רק ליחידים.

בברכה - בנימין שמואלי