האם מותר לנסוע בשבת בתחבורה ציבורית של גויים?

  • כ"ה אייר התש"פ

שאלה

אני בלונדון ורציתי לדעת האם אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית למי ששומר שבת האם זה נחשב גוי של שבת? מודה מראש לתשובתך למייל המון תודה

תשובה

שלום רב,

אסור לנסוע בשבת עם תחבורה ציבורית של גויים, אפילו אם הבעלים והנהג וכל אנשי הצוות גויים, ואפילו אם בכל מקרה הם נוסעים ממקום למקום עבור נוסעים גויים.

מקורות: יעויין מה שהביא בזה בספר פסקי תשובות (סימן רמח אות ב).

בברכה,

הלל מאירס