חברה והשקפה

בעיה קשה למחר בבוקר (דחוף)

  • כ"ד אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב סליחה שאני כותב שאלה מעכשיו לעכשיו אבל זה דחוף.
הרב אני נער מתחזק בן 17 וכפי שאתה יודע בקיץ נערים הולכים לים. חבריי הזמינו אותי ללכת לחוף ים מעורב מחר בבוקר ולצערי הרב זה גם בנים וגם בנות ובעוונותי עניתי להם שאני בא(לא יודע מה עבר לי בראש אני מצטער על זה) ואני בא עם אוטו ואני אקח איתי אנשים ופה הבעיה שאני מצד אחד לא רוצה ללכת כי זה רצון השם שאני לא אלך אבל מצד שני אני חושש שאני אפגע בחבריי יעבור על מצוות מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך(כי אני אבטל להם ברגע אחרון ולא הייתי רוצה שיעשו לי את זה) אני יכול לגרום לאי שלום בין החברים ואני פוחד שזה יפגע בי וגם אני יתעצב בגלל זה וגם אני עלול לעבור על זה שאני ישקר כי אני לא רוצה להגיד להם שאני לא הולך לים בגלל התורה קצת מבייש אותי כרגע אז כנראה שאני אשקר הרב מה לעשות?
תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

אמת שהדרך הנכונה היא להתגאות בכך שאתה צדיק וירא שמים ולא הולך למקומות הללו אבל אם אין לך את הכוחות לכך, מוותר ומצוה לורמ להם שאין לך כוח ויש לך כאב ראש וכדו' וכך תינצל מחטאים חמורים אלו.

עלה והצלח וה' יהיה איתך,