האם ג`ורג` בוש הוא גוג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי היא אחרי שכתוב במלבי"ם,כמו שהרב זמיר כהן מסביר באחת הקלטות שגוג הוא נשיא קואליציה,והוא יכבוש את ארץ הצפון עירק,ומשם ילחמו כולם בישראל. בהתחשב בעובדה שלנשיא ארצות גורג` בוש תוך שנה מסיים את תפקידו,ואין לו ילדים שקוראים להם גוג כמו שלאבא שלו קראו. האם זה חייב לפרוץ השנה כי אחרת. מי יהיה גוג אחר כך תחת השם גוג

תשובה

שלום וברכה

ביחזקאל (פרק לח) בנבואה המתחלת: כֹּה אָמַר ה` אלוקים הִנְנִי אֵלֶיךָ גּוֹג נְשִׂיא רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל: אומר בהמשך: (יז) כֹּה אָמַר ה` אלוקים הַאַתָּה הוּא אֲשֶׁר דִּבַּרְתִּי בְּיָמִים קַדְמוֹנִים בְּיַד עֲבָדַי נְבִיאֵי יִשְׂרָאֵל הַנִּבְּאִים בַּיָּמִים הָהֵם שָׁנִים לְהָבִיא אֹתְךָ עֲלֵיהֶם: ופי` המלבי"ם - כה אמר ה` האתה הוא – רוצה לומר, כי שם גוג ושם מגוג כבר ישכח בימים ההם עד שלא ידעו כלל מי היא האומה שנקראת בפי הנביא מגוג ושם מלכה גוג, רק אז כשיבוא על הארץ ויתקיימו דברי הנביא אז ידעו שזה הוא המלך גוג שניבא עליו, וזה שאמר `באחרית הימים תהיה והביאותיך על ארצי` - וכו` לעיניהם גוג - ר"ל באחרית הימים תהיה גוג - שאז ידעו כי אתה הוא גוג, וזהו שאומר האתה הוא שעליך דברו הנביאים בימים קדמונים, ביד עבדי הנביאים בימים ההם שנים - ר"ל שנבאו עליך שנים רבות. שבת שלום - מנשה ישראל