חברה והשקפה

איך לא ליפול ברוחניות בתקופת הקורונה?

  • כ' אייר התש"פ

שאלה

שלום. אנו נמצאים בתקופה לא פשוטה בכלל מבחינה רוחנית. אין לרוב האנשים מסגרת מסודרת, יש הרבה זמן פנוי ושיעמום, ישנם הרבה מחשבות טורדניות על המצב... ואני לדוגמה - לומדת בבי"ס חרדי, אך בביתי יש טלוויזיה ואינטרנט כך שיש לי נסיון שמאוד קשה בעבורי. אני מאוד רוצה לשמור על עצמי כמה שיותר גם בתקופה זו, אך אני מרגישה שאני לא יודעת איך זה אפשרי מבחינתי... (ואני בטוחה שגם מבחינת אנשים רבים ובעיקר נוער כי כולנו במצב דומה). איך אני יכולה להחזיק מעמד גם בתקופה זו?... תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כרגע המצב שחוזרים ללימודים והשאלה פחות רלוונטית. בכל זאת יש כיום באינטרנט אתרי יהדות רבים מעניינים מאוד ויש להשתדל כמה שאפשר לנצל את המחשב והאינטרנט לשמעית הרצאות וסרטים כשרים שמוסיפים תורה ויראת שמים.

 כמו כן אפשר לצפות גם בסרטי טבע שאין בהם חשש של כפירה או תועבה.

בהצלחה,