חברה והשקפה

שואלת עבור חברה במצוקה

  • ט"ז אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי חברה בת 27 שמה גילי בן מואיל בת חגית, היא נושאה שנתיים לה ולבן זוגה יש בעיות בפוריות לשנייהם לא רק לאחד, הצלחתי לאט לאט לחזק אותה קצת באמונה היא לא שומרת שבת אבל שומרת טהרה בהשתדלות רבה היא לקחה על עצמה עוד הרבה דברים , בעלה לעומת זאת לא מוכן לשמוע על הנחת תפילין או אשר יצר או כל דבר כזה או אחר , יש להם הרבה עיכובים היא משתפת אותי לפעמים, הרבה פעמים היא הייתה צריכה להתחיל הליך של טיפולים והכל נעצר פעם כי היא נכנסה להריון טיבעי שלא צלח וגרם לה לעבור ניתוח חירום להסרת שחלה, עכשיו הקורונה שעצרה את כל הטיפולים, היא ממש נמצאת בייאוש אני מאמינה שעם אמונה שלה ושל בעלה יחד זה יצליח במהרה אני ממש מצליחה להרגיש את זה לפי ההשתדלות שלה,אמרתי לה שבשביל לא לגרור ריבים בינהם שהיא לא תבקש ממנו לעשות כלום שפשוט תתפלל עליו מכל הלב ,
האם יש עוד משהו שהיא כן יכולה לעשות איך להצליח לקרב אותו גם אם לא לשמור שבת פלחות משהו מנימלי קטן שיהיה לוק ל שיבין "שהשד "לא כזה נורא

תשובה

שלו וברכה

לא כדאי להתמקד בלקרב אותו. עליה לקבל אותו ללא תנאי וללא שינוי. רק היא תתקדם ברוחניות בצורה שמחה ולהשתדל מאוד שהוא לא ירגיש חסר ונפגע מההתקרבות שלה ובעז"ה יהיה די בהתחזקות שלה כדי לקבל את מתנת ה'.