נשים

מותר למעוברת שסובלת מצרבות לשתות מים לפני קידוש?

  • י"ג אייר התש"פ

שאלה

שלום הרב,
ברוך ה' אני בהריון מתקדם. ואני סובלת מאוד מצרבות בעקבות כך.
שתיית שלוקים קטנים של מים קרים מרגיעה לי מאוד את תחושת השריפה.
לפני קידוש בערב שבת אסור לשתות כלל, ולפעמים אני סובלת מצרבות מאוד חזקות, האם מותר לשתות שלוקים קטנים של מים קרים במידת הצורך?

תודה רבה,
מירית.

תשובה

שלום רב,

מותר לך לשתות מים לפני קידוש, היות שכוונתך להרגיע את הסבל מהצרבות ולא לשם הנאת שתייה.

מקורות: אמנם נפסק בשלחן ערוך (סימן רעא סעיף ד) שאסור לטעום כלום קודם שיקדש אפילו מים. ואיסור זה חל גם על נשים כמבואר במשנה ברורה (סימן רפט סק"ו). אכן כבר כתב המשנה ברורה (סימן רעא ס"ק יג) שמותר לרחוץ פיו במים, כיוון שאינו מכוון להנאת טעימה. וכן בילקוט יוסף (שבת כרך א' חלק שלישי מהדורת תשע"ב עמוד שיא) כתב, שמי שהוצרך לבלוע גלולה עם מעט מים קודם הקידוש, ואי אפשר לו להמתין לקידוש, רשאי לבלוע הגלולה עם מים קודם הקידוש, אחר שאין כוונתו להנאת שתייה, אלא לבליעת התרופה. ואם יכול בנקל לבלוע הגלולה אחר הקידוש עדיף יותר. ע"ש. ולפי זה גם כאן מותר לך לשתות מים לפני קידוש, מאחר ואת לא שותה מחמת צמא אלא כדי להרגיע את הסבל מהצרבות.

בברכה,

הלל מאירס